[O1] Pytanie odnośnie wału napedowego i półośi skoda VRS 1.8

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Peti-22822
    Classic
    • 2010
    • 31

Dziekuje wszystkim za porady i komentarze,bylismy dzis w kilku salonach i porownywalismy oferty i troche zesmy pojezdzili.
    Po kolei Asx odpadl jak wujaszek dowiedzial sie ze ten 1.8 150KM to disel ops: myslal ze to benzyna :P ,a tu klops,zapomnialem wczesniej dodac ze w gre wchodzi tylko benzyna,wujek nie chce zadnych turbin :? dwumas i innych wynalazkow powiedzial ze nie ma poprostu czasu i ochoty o nie dbac i sie martwic auto ma jezdzic 100 % bezawaryjnie i koniec kropka.Dlatego jak latwo sie domyslic trzeba bylo bardzo zawezic krag poszukiwan bo odpadly z niego rownierz turbo benzyny.
    Jednak wujek jako ze poszukuje auta duzego i wygodnego postanowil oprocz Suv-ow,rozejrzec sie tez za Vanami no i bylo juz troche lepiej szukac,jednak po odrzuceniu diesli turbo benzyn no i najwarzniejsze aut za ponad 100k(ma byc 90-95max)nie zostalo za wielu kandydatow,a wiec tak koreance wspominane Subaru(odpadlo za usterki i cene)i co bylismy juz wykonczeni(7god jazdy po salonach)i wjechalismy jeszcze do Mazdy no i nie uwierzycie wujek ma auto(tzn fizycznie jeszcze musi poczekac :evil: )
    Mazda 5 2.0 150 KM wolnossak 93k.Jak dla mnie bajka w wekkend pojezdzimy dluzej to napisze co i jak ale pierwsze wrazenia super,powiedzial ze tego szukal ni i git
  • amperek
    Drive
    • 2009
    • 88
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Witam jak w temacie mam na oku skodę octavię 1.8T VRS rok 2003 w dobrej cenie za granicą do wymiany: "it needs a new drive shaft fitted" przetłumaczyłem (chyba, że się mylę), że jest to wał napędowy albo półoś.

Moje pytanie jest tego typu czy ciężko dostać te części? na allegro coś jest, ale czy pasują tylko z jakiegoś RS czy też z innej octavii będą się nadawać ?

Proszę o info bo zależy mi na czasie.

Dzięki pozdrawiam.

[ Dodano: Czw 20 Sty, 11 18:44 ]
    Nikt nie jest w stanie udzielić odpowiedzi ma moje pytanie??
    Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
    Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

Pracuję...